1. Робоче місце працівника управління - це:
1) об'єднання поділених видів праці для виконання спільних завдань;
2) засоби виробництва й предмети праці, які використовуються у менеджменті;
3) відокремлена частина загального службового приміщення, обладнана необхідними засобами для виконання функціональних обов'язків, визначених для особи, яка займає це місце.
1) економічні, технічні, організаційні, технологічні, психологічні;
2) інформаційні, економічні, ергономічні, гігієнічні, естетичні, технічні, організаційні;
3) інформаційні, економічні, технічні, ергономічні, функціональні.
3. Технічні вимоги передбачають дотримання таких норм:
1) освітлення робочих місць, температурний режим, вологість, повітрообміну тощо;
2) необхідного простору, меблів, обладнання, місця самого працівника, а також площі проходів до столу, устаткування тощо;
3) визнання обсягів і структури інформації, проектування інформаційних потоків, інформація повинна бути достатньою для виконання службових обов’язків.
4. Для визначення сфери компетенції кожного працівника на конкретному робочому місці, його права і обов’язки, підпорядкованість розробляють такі документи:
1) головна книга підприємства із веденням записів про всіх співробітників;
2) закон спеціалізації управління, правила поведінки на робочих місцях;
3) положення про структурні підрозділи апарату управління і посадові інструкції працівників.
5. Робочі місця можна класифікувати за такими ознаками:
1) за кількістю зайнятих робочих місць, за ступенем спеціалізації, за ознакою фіксованості, за кількістю обладнання, за місцем розташування, за характером трудової діяльності;
2) за кількістю зайнятих робочих місць, за ознакою фіксованості, за кількістю обладнання, за характером трудової діяльності, за посадами, які займають працівники;
3) за індивідуальними або колективним роботами, за різноманітністю операцій виконуваних працівником, за автоматизованістю роботи, за сферою діяльності тощо.
1-3
2-2
3-2
4-3
5-1
Комментариев нет:
Отправить комментарий